Ingrediënten
25 g boter
400 g uien, in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
20 g bloem
1 l kippenbouillon, van tablet
1 dl witte wijn
1 laurierblaadje
1 takje tijm
4 sneetjes stokbrood
50 g gruyere, geraspt
Bereidingswijze
Stap 1.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de uien op laag vuur, ongeveer 25 minuten, totdat ze diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Stap 2.
Voeg knoflook en bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en het takje tijm toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Stap 3.
Laat de soep 25 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Verwijder het laurierblad en de tijm en proef of de soep goed op smaak is.
Stap 4.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte gruyere en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.