Klassieke hachee
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 750 g doorregen runderlappen, in grove blokjes gesneden
  • 30 g boter
  • 500 g uien, in ringen
  • 1½ eetlepel bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 plakken ontbijtkoek, in blokjes gesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de ui 3 minuten mee. Strooi de bloem erover, roer alles goed door en laat dit nog 3 minuten op een laag vuur bakken.
  2. Voeg de bouillon, azijn, basterdsuiker, laurier en kruidnagels toe en stoof het vlees in 2,5 tot 3 uur helemaal gaar.
  3. Doe na ongeveer 1,5 uur de zilveruitjes en gesneden ontbijtkoek bij je stoofvlees. Dit geeft extra smaak en binding. Neem voor het serveren de laurier en de kruidnagels uit de pan.

Voedingswaarde per persoon
455 KCAL (1910 KJ). EIWIT: 41 G. VET: 20 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!