Klassieke runderragout
20-40 minuten
Sudderen
4 personen
Lunch
Rund
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g runderschenkel
  • 750 ml koude runderbouillon
  • 60 g roomboter
  • 60 g bloem
  • 60 ml slagroom
  • 20 g krulpeterselie, fijngehakt
  • 4 ragoutbakjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Stooftijd: 3 uur

  1. Doe de runderschenkel in een pan met de bouillon en breng het tegen de kook aan. Laat het vlees op laag vuur 3 uur garen tot het makkelijk van het bot loslaat. Giet het vocht af, bewaar deze bouillon en snijd het vlees fijn.
  2. Maak een roux door de boter te laten smelten en de bloem toe te voegen. Roer totdat de bloem een bal vormt. Giet scheutje voor scheutje bouillon (ongeveer 600 ml) toe en blijf roeren, totdat een mooie gladde saus ontstaat. Meng dit daarna met de slagroom en warm al roerende alles goed door. Breng het op smaak met peper en zout, voeg het vlees toe en warm al roerende alles goed op.
  3. Verwarm de bakjes volgens de verpakking en vul ze met de ragout. Garneren met peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON (BEREKEND MET ¾ VLEES EN ¼ BOT (RUNDERSCHENKEL): 510 KCAL (2140 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 33 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!