Klassieke vitello tonnato met kalfsoester
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kalf
Italiaans
Herfst

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters à 100 g
  • 2 el olijfolie
  • 145 g tonijn in olie (blikje)
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 limoen, rasp van de schil
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 el kappertjes
  • 1 el appelkappertjes
  • 8 eetbare bloemetjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 el groene of paarse cress
  • 1 stokbrood
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de tonijn, ansjovisfilets, mayonaise en crème fraîche met de staafmixer tot een mooie crème. Breng het geheel op smaak met peper, zout en rasp van de limoen.
  2. Smeer de tonijnsaus uit over de bodem van 4 platte borden en maak er een mooi gerecht van door er kappertjes, gehalveerde appelkappertjes, bloemblaadjes, cress en cherrytomaatjes (in partjes gesneden) over uit te spreiden.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsoesters snel rondom bruin. Zet de warmtebron lager en bak het vlees nog 3 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes.
  4. Leg de plakjes vlees aan de zijkant van het bord in de saus en bestrooi het naar smaak met peper en zout. Serveer er stokbrood naar keuze bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 562 KCAL (2357 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 25 G (WAARVAN ONVERZADIGD 19 G). KOOLHYDRATEN: 42 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!