Ingrediënten
100 g bloem
100 g fijne suiker
100 g ongezouten boter
130 ml suikerstroop
100 g amandelen, fijngemalen
500 ml yoghurt-roomijs
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop ondertussen de boter met de suiker romig. Mix er vervolgens de bloem doorheen, daarna de stroop en tot slot de gemalen amandelen. Maak een rol van het deeg, verpak het in magnetronfolie en laat het geheel stijf worden in de koelkast.
Stap 2.
Snijd de rol in plakjes in minimaal 3 millimeter. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.
Stap 3.
Bak de koekjes in 5-10 min goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en laat de kletskloppen afkoelen. Pas dan zullen ze knapperig worden.
Stap 4.
Beleg elk koekje met een bolletje yoghurt-roomijs en leg er een koekje op.