Ingrediënten
100 g gegrilde casselerrib
400 gram strikjes pasta
2 kippenbouillonblokjes
1 eetlepel olijfolie
12 geschrapte worteltjes
8 groene asperges
1 bloemkool, waarvan kleine roosjes worden gehaald
4 lenteuitjes, in stukken van 4-5 cm gesneden
1 dl olijfolie
10 kerstomaatjes
2 stronken witlof, waarvan de kleinste blaadjes
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 dl witte wijn
1 dl kruidenazijn
2 sjalotjes, fijngehakt
Half bosje dragon, fijngehakt
20 peperkorrels, geplet
4 eidooiers
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de pasta beetgaar in de kippenbouillon en spoel deze af. Doe de worteltjes, bloemkoolroosjes, groene asperges en lenteui in een pannetje en overgiet met wat olijfolie. Laat op laag vuur zachtjes beetgaar sudderen.
Stap 2.
Doe de witte wijn, kruidenazijn, de sjalotjes, de dragon en zwarte peperkorrels in een steelpannetje en laat dit inkoken tot een mooie saus (tot 1 dl). Voeg 4 eidooiers toe en klop deze met de garde op laag vuur tot een mooi gebonden geheel.
Stap 3.
Verdeel de pasta over vier borden, leg er de gesmoorde groenten op, verdeel er de casselerrib over en sprenkel er wat saus over of omheen.
Stap 4.
Steek hier en daar een witlofblaadje in en garneer met de kerstomaatjes, peterselie en bieslook.