Ingrediënten
een stuk varkenslende met zwoerd van circa 750 g of procureur
1 el grof zeezout
1 el gehakte verse rozemarijn
1 tl versgemalen peper
3 knoflooktenen
1/2 ui
1 stukje wortel
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
4 el witte balsamico azijn
2,5 dl water
Bereidingswijze
Vraag aan de slager of hij het zwoerd van de lende tot op het vlees in wil kerven om de halve centimeter. Als u procureur gebruikt kunt u het hele stuk vlees inkepingen geven en op dezelfde manier behandelen.
Leg het vlees in een braadslee met het zwoerd naar boven en wrijf met uw vingers de zeezoutkorrels, rozemarijn en peper in de kerven van het zwoerd.
Verwarm de oven voor op 250ºC. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en leg ze samen met de rest van de ingrediënten bij het vlees in de braadslee. Braad het vlees de eerste 20 minuten hoog in de oven zodat het zwoerd knapperig uitbakt. Verlaag de temperatuur tot 200ºC en verplaats het ovenrek naar het midden van de oven en braad het vlees nog eens 30 minuten.
Haal het vlees uit de braadslee en laat het afgedekt nog 10 minuten staan voordat u het aansnijdt. Zeef het braadvocht en gebruik dit als jus bij het vlees.