Knolselderijpuree met speklapjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 speklapjes
zout en witte peper
1 knolselderij
1 el boter
2 el grove mosterd
2 el crème fraîche

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes, kook ze in water met zout in circa 10 minuten gaar.

Stap 2
Bestrooi de speklapjes rondom met zout en peper. Verwarm ondertussen de boter in de koekenpan en bak de speklapjes op zacht vuur in circa 10 minuten aan beide kanten bruin. Roer de mosterd door de jus en wentel de speklapjes nog een paar keer om.

Stap 3
Giet de knolselderij af en pureer in een keukenmachine met de crème fraîche, zout en peper. Serveer de puree met de speklapjes en een lepel jus. Lekker met boontjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!