Kogelbiefstuk met boerenkoolquinoa
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

– 4 kogelbiefstukjes a 175 g
– 300 g quinoa
– 400 g boerenkool, gesneden
– 40 g boter
– 1 rode peper, fijngehakt
– Sap van 1 citroen
– 80 g rozijnen
– 100 g amandelen
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstukjes een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
  2. Spoel de quinoa goed af. Doe de gewassen quinoa in een pan en giet er 600 ml water bij. Breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en kook het nog ongeveer 8 minuten door totdat de quinoa gaar is. Doe de boerenkool erbij, zodat deze nog 10 minuten kan stomen in de warme quinoa.
  3. Dep de biefstukjes vlak voor het bereiden droog met keukenpapier. Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan en wacht tot deze bruin kleurt. Bak het vlees 1 minuut per kant op hoog vuur tot het bruin kleurt. Draai het vuur iets lager. Bak 5 minuten voor een medium biefstuk. Keer het vlees geregeld.
  4. Haal de biefstuk uit de pan, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 2 minuten rusten. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  5. Voeg de rode peper, het sap van de citroen, de amandelen en rozijnen toe aan de boerenkoolquinoa. Roer dit voorzichtig door elkaar.

WEETJE: Biefstuk bevat veel eiwitten en is uitermate geschikt voor de spieren die je zojuist hebt belast (100 gram biefstuk bevat 23,8 gram eiwit).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 810 KCAL (3400 KJ). EIWIT: 61 G. VET: 31 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 67 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!