Komkommer-meloensoep met creme fraiche en ham
0-20 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

50 g gekookte ham, in smalle reepjes
1 dl witte wijn
1 Spaans pepertje, gedroogd
1 stengel citroengras (sereh)
50 ml creme fraiche
Halve komkommer, geschild en in stukken gesneden
Kwart van een rijpe galiameloen, geschild, zaadjes eruit en in stukken gesneden

Bereidingswijze

Kook de wijn met het pepertje en citroengras in tot de helft.
Zeef en bewaar de wijn.

Pureer in de keukenmachine de meloen en komkommer met de ingekookte wijn. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in een breed glas, leg er een lepel creme fraiche in en verdeel de reepjes ham er overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!