Koreaanse beef bulgogi
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Koreaans
Zomer

Ingrediënten

  • 800 g biefstuk
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 lente-uitjes, dun gesneden
  • 4 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 300 g rijst
  • 100 g komkommer, julienne gesneden
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g wortels, geschild en julienne gesneden
  • 100 g shiitake champignons, in plakjes gesneden
  • 30 g sesamzaadjes, geroosterd

Bereidingswijze

Marineertijd: 3 uur
Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, ahornsiroop, lente-uitjes, knoflook en gember.
  2. Snijd het vlees in dunne plakjes en voeg het toe aan de marinade. Meng alles goed door elkaar en laat het minimaal drie uur marineren.
  3. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  4. Strooi zout over de gesneden komkommer en laat dit een paar minuten rusten. Knijp dan voorzichtig het overtollig water eruit.
  5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de wortels toe. Laat ze een paar minuten bakken tot ze zacht zijn, haal ze eruit en leg ze apart. Bak daarna de champignons in 2 minuten zacht.
  6. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Haal het vlees uit de marinade, schud de overtollige marinade er af en gril de biefstukplakjes snel gaar. Haal het vlees uit de pan en houdt het warm onder aluminiumfolie.
  7. Zet enkele kommen klaar en verdeel de rijst, biefstukplakjes, komkommer, wortels en champignons. Strooi als laatste wat sesamzaadjes over het vlees.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 785 KCAL (3295 KJ). EIWIT: 56 G. VET: 31 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 70 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!