Koude avocado & komkommersoep met spekjes
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 150 g ontbijtspek, plakjes
  • 1 kopje water
  • 2 komkommers
  • 2 avocado’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl dille
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek op laag vuur tot ze knapperig zijn. Haal de plakjes uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en verkruimel ze.
  2. Snijd de komkommers in de lengte doormidden, snijd de helften wederom in de lengte doormidden en snijd de komkommer klein.
  3. Snijd de avocado's in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep met een grote lepel het vruchtvlees uit de avocado van de schil.
  4. Voeg de komkommer, avocado, knoflook, dille en het citroensap toe aan het bakje of de kom van de blender of keukenmachine. Mix het geheel tot het romig is en bewaar het in de koelkast.
  5. Garneer het gerecht met de uitgebakken spekjes en leg er eventueel blokjes gesneden tomaten, rode ui en koriander bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 330 KCAL (KJ). EIWIT: 9 G. VET: 29G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!