Koude gehaktballetjes met maïs en kerrie
0-20 minuten
Oven
Lunch
Varken
Overig

Ingrediënten

400 g halfom gehakt
1 el olie of boter
1 ui, gesnipperd
1 volle tl kerriepoeder
1 ei
4 el paneermeel
zout en versgemalen peper
100 g maïskorrels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de olie of boter in de koekenpan en fruit de ui met de kerriepoeder in een paar minuten bruin. Kneed het gehakt met de gefruite ui en de rest van de ingrediënten goed door en draai er balletjes ter grote van een walnoot van. Leg ze op een bakplaat en bak ze in circa 15 minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen en verpak ze in een plastic doosje om mee te nemen naar buiten. Lekker met zoete chilisaus of ketchup.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!