Ingrediënten
400 g kipfilet, in reepjes
2 eetlepels sesamolie
1 pak Japanse rijstvellen
1 pakje glasnoedels, in stukjes geknipt en kort geweekt
Halve krop ijsbergsla, fijngesneden
1 bosui, in reepjes van 10 centimeter
1 komkommer, geschild, zaadlijsten eruit, in reepjes van 10 centimeter
1 eetlepel Thaise chilisaus
Half bosje koriander, de blaadjes
1 stengel bleekselderij, in reepjes van ongeveer 10 centimeter
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
Voor de dipsaus
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
5 eetlepels hoisinsaus
5 eetlepels kippenbouillon
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
Bereidingswijze
Bak de kipreepjes in de sesamolie en doe er een eetlepel thaise chilisaus bij (of naar smaak wat meer). Voeg het sesamzaad toe en laat het geheel afkoelen.
Week telkens een rijstvel in water totdat het zacht is en leg het dan op een groot bord. Leg in het midden wat van de ijsbergsla, bosui, komkommer, selderij, kipreepjes, glasnoedels en een paar blaadjes koriander. Rol het geheel nu strak op en vouw de zijkanten naar binnen zodat het een mooie gesloten loempia wordt. Herhaal dit totdat ingredienten op zijn.
Verwarm voor de saus een eetlepel olie en fruit daarin de knoflook. Voeg pindakaas, hoisinsaus, kippenbouillon en de bruine suiker toe en laat het geheel even doorkoken.
Af laten koelen en serveren in een schaaltje bij de loempia’s. eventueel garneren met stukjes pinda of gebakken uitjes.