Ingrediënten
750 g buikspek
1 teen knoflook, fijngehakt
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
Rasp van 1 citroen
500 ml ganzenvet
75 g zuurkool
Scheut witte wijn
1 knolselderij, geschild en in grove stukken
250 ml melk
4 eetlepels pikante tomatenketchup
4 eetlepels balsamicosiroop
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Snijd het buikspek aan alle kanten recht en kruid met zout en peper. Leg het spek in een ovenschaal, doe de rozemarijn, tijm en knoflook erbij, met de citroenrasp en overgiet dit met het ganzenvet. Zet daarna het vlees 45 minuten in de oven.
Stap 2.
Kook de zuurkool in 15 minuten gaar in wat witte wijn. Kook de knolselderij gaar
in de melk. Giet de groenten goed af en pureer ze tot een mooi gladde creme. breng op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Snijd het buikspek in vier gelijke, vierkante blokjes. Bak het spek in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur droog en krokant.
Stap 4.
Trek op ieder bord met een lepel een streep van de knolselderij-zuurkoolcreme. Leg in het midden een blokje buikspek (of snijd het in tranches zoals op de foto). Garneer met een paar druppels tomatenketchup en balsamicosiroop.