Krokant buikspek met knolselderij­zuurkoolcreme
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­750 g buikspek
­1 teen knoflook, fijngehakt
­4 takjes tijm
­1 takje rozemarijn
­Rasp van 1 citroen
­500 ml ganzenvet
­75 g zuurkool
­Scheut witte wijn
­1 knolselderij, geschild en in grove stukken
­250 ml melk
­4 eetlepels pikante tomatenketchup
­4 eetlepels balsamicosiroop

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Snijd het buikspek aan alle kanten recht en kruid met zout en peper. Leg het spek in een ovenschaal, doe de rozemarijn, tijm en knoflook erbij, met de citroenrasp en overgiet dit met het ganzenvet. Zet daarna het vlees 45 minuten in de oven.

Stap 2.
Kook de zuurkool in 15 minuten gaar in wat witte wijn. Kook de knolselderij gaar
in de melk. Giet de groenten goed af en pureer ze tot een mooi gladde creme. breng op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Snijd het buikspek in vier gelijke, vierkante blokjes. Bak het spek in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur droog en krokant.

Stap 4.
Trek op ieder bord met een lepel een streep van de knolselderij-zuurkoolcreme. Leg in het midden een blokje buikspek (of snijd het in tranches zoals op de foto). Garneer met een paar druppels tomatenketchup en balsamicosiroop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!