Krokant gebakken zuurkool met zoete aardappelpuree
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 rookworst (375 g)
- 2 uien, gesnipperd
- 1 eetlepel pittige mosterd
- 500 g zoete aardappelen, geschild en in plakjes
- 500 g zuurkool (naturel)
- 1 theelepel gemalen komijn
- roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
- Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken. Knijp de kool daarna uit tot er geen vocht meer uitkomt.
- Kook de zoete aardappelen in 15 minuten gaar, laat ze goed uitlekken en maak er puree van. Breng het geheel op smaak met peper, zout en gemalen komijn.
- Smelt 25 gram roomboter in een koekenpan en fruit de ui totdat hij begint te kleuren. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Breng het op smaak met peper en zout en roer er de mosterd doorheen.
- Verwarm water in een steelpan, houd het tegen de kook aan en verwarm hierin de rookworst. Snijd de worst in gelijke stukken.
- Bak de zuurkool in delen in een antiaanbakpan (zonder boter of olie) totdat ook de zuurkool een lichtbruin randje krijgt.
- Verdeel het gehaktmengsel over 4 borden, schep de zoete aardappelpuree erop, vervolgens de gebakken zuurkool en tot slot de rookworst.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 775 KCAL (3255 KJ). EIWIT: 41 G. VET: 53 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!