Krokant gekruid spek
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo buikspek met zwoerd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder

VOOR DE SAUS

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels chilisaus
  • 1 teen geperste knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dep het spek droog en maak sneetjes in het zwoerd. Meng het zout en het vijfkruidenpoeder en wrijf het vlees (niet het zwoerd) daarmee in. Laat dit minstens een uur intrekken in een afgedekte schaal buiten de koelkast.
  3. Leg het spek met het zwoerd naar boven en bak het 20 minuten boven een bakblik. Laat het spek 90 minuten in de oven krokant bakken tot een kerntemperatuur van 70 graden.
  4. Zet de oven op grillstand en gril het spek tot het zwoerd blaasjes krijgt. Let op: hou het spek goed in de gaten, zodat het niet verbrandt!
  5. Maak een sausje van de ketjap, soja- en chilisaus en het geperste teentje knoflook. Snijd het spek in stukken en geef het sausje er apart bij.

Voedingswaarde per persoon
610 KCAL (2560 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 45 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 19 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!