Krokante gehaktballetjes, gepaneerd met Japans broodkruim
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Overig

Ingrediënten

200 g gekruid gehakt
1 el bloem
1 eidooier, losgeklopt met een tl water
3 el panko (Japans broodkruim)
zonnebloemolie om in te frituren

Bereidingswijze

Maak van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Bestrooi ze rondom met bloem. Zet twee diepe borden klaar, één met ei en één met panko. Haal de balletjes even door het ei en leg ze direct in de panko. Rol een paar keer voorzichtig om en leg alle balletjes op een bord. Dek af en zet een uurtje koel weg. Verwarm vlak voor het serveren een laagje olie en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom goudbruine en gaar. Serveer warm met bijvoorbeeld ketjap of een chilisausje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!