Ingrediënten
250 g gerookte spekreepjes
400 g krieltjes, gehalveerd
zout en versgemalen peper
1 grote krop sla
Voor de kruidensaus
1 el kappertjes
1 ansjovisfilet uit blik
2 kleine zoetzure augurkjes
2 bosuitjes, gehakt
2 stelen peterselie, alleen het blad
2 stelen basilicum, alleen het blad
8 stelen bieslook
2 el mayonaise
2 el yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de koekenpan en bak de spekreepjes op zacht vuur knapperig. Kook de krieltjes in water met zout circa 2 minuten. Giet ze af en laat ze uitstomen.
Pluk de buitenste en lelijke bladeren van de krop sla en leg de rest in koud water.
Doe alle ingrediënten voor de kruidensaus in de keukenmachine en maal tot een gladde lichtgroene saus. Breng op smaak met zout en peper en giet de saus over de nog warme krieltjes. Schep goed door.
Leg op elk bord een paar mooi bladeren sla en giet er wat spekvet over. Verdeel de kruidenkrieltjes over de borden en als laatste de spekjes. Maal er nog wat peper over.