Kruidengehaktballetjes
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (rundvlees)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 40 g peterselie
  • 40 g munt
  • 6 druppels tabasco
  • 50 g ingemaakte kappertjes
  • 1 ei, geklopt
  • 150 g gemengde sla
  • 3 tomaten
  • 1 lente-ui
  • 1 kleine komkommer
  • 1 citroen, alleen het sap
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het vlees met de ui, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, munt en een paar druppels tabasco. Voeg de gehakte kappertjes en het lichtgeklopte ei toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vorm met natte handen ballen ter grootte van een walnoot en bak ze gedurende tien minuten op een hete grill tot ze gelijkmatig bruin en gaar zijn.
  3. Snijd de tomaten, komkommer en lente-ui in plakjes en voeg ze toe aan de salade. Leg de hete gehaktballetjes erop en breng op smaak met een dressing van een lepel gehakte peterselie, citroensap, zout en peper.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 22 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!