Ingrediënten
600 g kalfsfricandeau,
16 witte asperges (geschild),
3 eetlepels gehakte kruiden (bieslook, peterselie, dragon),
3 tomaten (ontveld en in blokjes gesneden),
2 eetlepels rodewijnazijn,
2 eetlepels u001f fijne suiker,
2 eetlepels basilicumblaadjes (u001ffijngesneden),
4 eetlepels olijfolie,
25 g roomboter
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de geschilde asperges in water met zout en een klein eetlepeltje suiker net gaar en laat ze daarna afkoelen in het eigen vocht.
Stap 2.
Meng de tomatenblokjes met de rodewijnazijn, een eetlepel suiker, iets olijfolie, zout, peper en het gesneden basilicum.
Stap 3.
Bak de kalfsfricandeau snel rosé aan. Voeg als laatste de gehakte kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd de fricandeau in dunne plakjes.
Stap 4.
Verwarm de asperges nog even. Haal ze uit het vocht en bestrijk ze met roomboter. Leg deze op het midden van een verwarmd bord.
Stap 5.
Leg hier de gekruide kalfsreepjes op. Versier met de zoetzure tomaatjes en garneer met een fris takje basilicum.