Kwartel met bospaddenstoelensaus
40-60 minuten
Stoven
8 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst
Ingrediënten
4 kwartels, keukenklaar
250 g bospaddenstoelen, schoongemaakt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
300 ml room
50 g boter
200 ml cognac
Bereidingswijze
Wrijf de kwartels licht in met wat
olijfolie en gril ze ongeveer 12 minuten,
of totdat ze gaar zijn, op de
barbecue met de deksel dicht.
Fruit de ui en knoflook aan in de
boter. Snijd de bospaddenstoelen in
grove stukken en voeg deze toe.
Laat dit ongeveer 4 minuten stoven,
totdat de paddenstoelen gekleurd
zijn, maar nog wel een ‘bite’ hebben.
Blus het af met de cognac. Voeg
daarna de room toe en laat het
geheel zachtjes inkoken.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!