Lam in de lentetuin
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsschouder, zonder been
  • 8 kleine aardappels
  • 300 g wortels
  • 8 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 12 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 80 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
  • 8 stengels lente-ui
  • 80 g doperwtjes (diepvries)
  • 150 ml medium sherry
  • 500 ml kippenbouillon
  • Verse munt
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de wortels in de lengte doormidden en pel de sjalotjes en de knoflook. Snijd de helft van de lente-uitjes in de lengte doormidden.
  2. Bestrooi de lamsschouder met peper en zout. Leg in het midden vier stengels lente-ui en rol het vlees op. Maak het vast met slagerstouw.
  3. Braad het vlees aan alle kanten bruin in 75 gram boter en olijfolie. Haal het uit de pan en leg het in een ovenschaal. Bruin in dezelfde pan de aardappels, wortel, sjalotjes en knoflook. Blus de groenten af met de sherry en bouillon.
  4. Verdeel de groenten in de ovenschaal rondom het vlees. Giet het braadvocht uit de pan erover en zet de schaal 1,5 uur in de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft.
  5. Voeg de laatste 5 minuten de tomaat, erwtjes, tuinbonen en de rest van de lente-ui toe. Haal de schaal uit de oven en strooi er voor het serveren muntblaadjes overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 900 KCAL (3780 KJ).
EIWIT: 57 G. VET: 54 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!