Lampionbrood met buikspek, sinaasappel en venkel
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

8 dunne speklapjes
4 sneetjes lampionbrood/casino rond
100 g blauwe kaas
Halve venkelknol
1 sinaasappel
0,5 kopje radijsscheuten of kervel
Olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2.
Kruid de speklapjes met zout en peper en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak ze 12- 13 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Stap 3.
Snijd de venkel in heel dunne schijfjes. Schil de sinaasappel en verwijder de vliesjes van de partjes. Meng de venkel en sinaasappel goed door elkaar.

Stap 4.
Leg de venkelsalade en de blauwe kaas op de sneetjes lampionbrood. Leg daarbovenop de plakjes buikspek en radijsscheuten of kervel. Maak af met wat druppels olijfolie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!