Lams-halloumi-spiesjes
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt (eventueel rundergehakt)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 20 g muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 el heldere honing
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 1 citroen, geraspt
  • 300 g halloumi (ongerijpte kaas), in blokjes gesneden

Marinade:

  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng, om eerst de gehaktballetjes te maken, het lamsgehakt met de knoflook, citroenrasp, munt, honing, peper en zout. Vorm er 16 balletjes van, ter grootte van een golfballetje.
  2. Rijg de stukjes ui, gehaktballetjes en blokjes halloumi aan de serehstengels.
  3. Meng de olijfolie en het citroensap en gebruik het takje rozemarijn om de marinade over het vlees te strijken. Gril de spiesjes op de barbecue in 4 tot 5 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 544 KCAL (2269 KJ). VET: 38 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). EIWIT: 42 G. KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!