Lamsbiefstukjes met appelcider
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • Lamsbiefstukjes (in totaal 600 g in 20 kleine stukjes gesneden)
  • 300 gram gewassen krielaardappels (in de schil)
  • ½ bosje bieslook ( jngesneden)
  • 1 flink glas appelcider (supermarkt of slijter)
  • 50 g roomboter

Bereidingswijze

  1. Kook de krielaardappeltjes in water met weinig zout net gaar en zet ze apart.
  2. Smelt de boter in een bakpan en laat deze een beetje bruin kleuren. Bestrooi ondertussen het lamsvlees met peper en zout en bak het aan beide zijden goudbruin. Blus de biefstukjes af met de cider totdat ze net niet onderstaan. Laat het vlees nog ongeveer 5 minuten smoren.
  3. Haal het vlees uit de pan en laat het vocht snel inkoken tot een gladde jus.
  4. Giet de krieltjes af en maak ze aan met de helft van de jus en de gesneden bieslook.
  5. Breng de aardappels nog op smaak met peper en zout en verwarm ondertussen het vlees even in de rest van de jus. Serveer als op de foto.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!