Lamsbout à la pompoen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g lamsbout zonder been

Vulling

  • 4 el Portobello-paddenstoelen
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g verse spinazieblaadjes
  • 100 g zachte notenkaas
  • 4 el plantaardige olie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 55 minuten
BBQ/oventijd: 50 minuten
Rusttijd: 15 minuten

  1. Verwarm de oven of de BBQ tot ongeveer 125 graden (indirect garen). Snijd van de lamsbout een platte plak van ongeveer 2 cm dikte. Sprenkel de olie aan beide kanten van het vlees en voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Hak de paddenstoelen, pijnboompitten, spinazie en blokjes notenkaas fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, net genoeg om de ingrediënten aan elkaar te binden. Schep de vulling in het midden op het platte stuk lamsvlees (laat de randen vrij). Vouw het vlees tot een bol en bind de bol samen met het slagers-/keukentouw tot de vorm van een pompoen.
  3. Gril het vlees 40 tot 50 minuten (tot een kerntemperatuur van 58 graden). Haal het vlees uit de oven of van de BBQ en laat het 15 minuten rusten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 465 KCAL (1955 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 38 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!