Lamsbout gevuld met pesto en croutons
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout, zonder been
  • 75 g croutons
  • 75 g cashewnoten, licht geroosterd
  • 10 el olijfolie
  • 15 g basilicum, de blaadjes
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 citroen, rasp en sap
  • slagerstouw (vraag het je Keurslager)

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 100 minuten

  1. Mix in een keukenmachine cashewnoten, basilicumblaadjes, olijfolie en Parmezaanse kaas tot een mooie pesto. Voeg citroensap en -rasp toe en schep het geheel door de croutons. Laat de smaken een half uur intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de lamsbout overdwars in, maar net niet door of laat dit de Keurslager doen. Vouw het vlees open en schep er zoveel mogelijk het pesto-croutonmengsel in.
  3. Vouw het vlees dicht en bind het – om de vorm te houden – stevig met slagerstouw. Leg het vlees op het rooster van een braadslede en braad het 5 kwartier voor medium rosé (met een kerntemperatuur van 50 graden; het vlees zal doorgaren naar 55 graden). Laat het 25 minuten rusten alvorens aan te snijden.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 909 KCAL (3780 KJ). VET: 68 G (WAARVAN 49 G ONVERZADIGD). EIWIT: 58 G. KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!