Ingrediënten
4 plakken lamsbout (van ieder 150 g/2 cm dik)
10 gezouten ansjovisfilets (blik)
1 citroen
1 dl olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel gehakte tijm
1 theelepel gehakte koriander
1 theelepel gehaktkruiden
½ theelepel cayennepoeder
2 tenen knoflook
Bereidingswijze
Eerst maken we de saus; de sugo. Hak de ansjovis fijn en meng dit met de uitgeperste citroen, rode wijnazijn en olijfolie. Voeg dan de gehakte tijm, koriander, knoflook uit de knijper, gehaktkruiden en cayennepeper toe. Verwarm de grillpan en gril de met olie bestreken plakken lamsbout mooi bruin in ongeveer drie minuten. Zet het vuur dan laag en gaar het vlees even 2 minuutjes door. Breng het vlees nu op smaak met peper en grof zout en bedruip het vlees met wat van de sugo. Serveer de plakken lamsbout met geroosterde aardappels en de sugo.