Lamsbout met knoflook, tijm en vijgen
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

1 lamsbout (van 2 kg)
5 teentjes knoflook (gekneusd)
½ bosje tijm
10 sjalotten in schil (gehalveerd)
20 g zeezout
5 eetlepels olijfolie
50 g margarine
12 vijgen
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel honing

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ºC. De lamsbout op diverse plaatsen insnijden en daar de kno ookteentjes en tijm in stoppen.

De lamsbout in een braadslee leggen en bestrijken met olijfolie, zeezout en peper. De lamsbout 15 minuten op 200 ºC in de oven aanbraden. Dan de sjalotten bij de lamsbout voegen en de schotel ongeveer een uur op 180 ºC gaar laten worden.

Ondertussen de vijgen van boven insnijden en vullen met de zachte geitenkaas. Besprenkelen met honing. Plaats de vijgen de laatste vijf minuten in de braadslee bij het vlees.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!