Ingrediënten
1 lamsbout zonder bot (circa 1,5 kg), vraag de slager het vlees uit te benen
2 tenen knoflook
5 ansjovisfilets, op olie
2 takken rozemarijn
olijfolie
sap van halve citroen
zout en peper uit de molen
2 middelgrote pastinaken, geschild
2 middelgrote zoete aardappels, geschild
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de knoflook en ansjovis fijn en vul hiermee de opening van het vlees. Duw de rozemarijntakken erbij. Giet een beetje olie in een braadslee en leg de lamsbout erin, wrijf het vlees rondom in met citroensap en bestrooi met peper en zout.
Stap 2
Braad de lamsbout in de oven ongeveer 70 minuten voor medium gebakken vlees en keer het na 35 minuten. Laat het vlees uit de oven eerst 10 minuten rusten voor u het aansnijdt. Roer het braadvet los en serveer dit bij het vlees.
Stap 3
Schil de groenten en snijd ze in parten. Bak ze vlak voor het opdienen van het vlees in zonnebloemolie goudgeel en bestrooi ze met wat zout.