Ingrediënten
1 kilo lamsbout, zonder been
5 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
Gedroogde Provencaalse kruiden
50 gr.boter
Scheut olie
Voor de saus
100 ml milde olijfolie
2 hardgekookte eieren, gepeld en fijngesneden
2 eetlepels kappertjes
30 gr munt
30 g verse peterselie
1 teentje knoflook, gepeld
1 sjalot, in vier stukken gesneden
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd de lamsbout op verschillende plaatsen in en druk er de knoflooktenen in.
Wrijf de bout in met de Provencaalse kruiden, zout en peper en wikkel hem in aluminiumfolie.
Stap 2.
Laat de bout een paar uur rusten om de smaak van de kruiden te laten intrekken. Bak de lamsbout rondom bruin in de olie met boter en leg hem op een rooster in een braadslede.
Stap 3.
Zet de bout een half uur in een voorverwarmde oven van 175 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt. Besprenkel het vlees regelmatig met braadvocht.
Stap 4.
Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de munt, peterselie, knoflook, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een gladde massa en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Stap 5.
Meng er het fijngesneden ei en de kappertjes doorheen. Snijd plakken van de bout en serveer deze samen met de saus.