Lamsbout uit de oven met salsa verde
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 kilo lamsbout, zonder been
5 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
Gedroogde Provencaalse kruiden
50 gr.boter
Scheut olie

Voor de saus
100 ml milde olijfolie
2 hardgekookte eieren, gepeld en fijngesneden
2 eetlepels kappertjes
30 gr munt
30 g verse peterselie
1 teentje knoflook, gepeld
1 sjalot, in vier stukken gesneden
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de lamsbout op verschillende plaatsen in en druk er de knoflooktenen in.
Wrijf de bout in met de Provencaalse kruiden, zout en peper en wikkel hem in aluminiumfolie.

Stap 2.
Laat de bout een paar uur rusten om de smaak van de kruiden te laten intrekken. Bak de lamsbout rondom bruin in de olie met boter en leg hem op een rooster in een braadslede.

Stap 3.
Zet de bout een half uur in een voor­verwarmde oven van 175 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt. Besprenkel het vlees regelmatig met braadvocht.

Stap 4.
Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de munt, peterselie, knoflook, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een gladde massa en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 5.
Meng er het fijngesneden ei en de kappertjes doorheen. Snijd plakken van de bout en serveer deze samen met de saus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!