Lamsboutplakjes met groene kruidenmayonaise
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands

Ingrediënten

8 lamsboutplakjes van 60-75 gram per stuk
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper

Voor de saus:
1 bosje basilicum
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijgnehakt venkelgroen of dille
2 eetl. mayonaise
2 eetl. crème fraîche

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus. Sla de gewassen en schoongemaakte groene kruiden droog, verwijder de dikke stelen van de basilicum en hak alles fijn (dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor of met de staafmixer). Roer de mayonaise en de crème fraîche met wat zout en peper door elkaar en roer de fijngehakte kruiden erdoor. Verdun de saus zonodig met een scheutje water.

Stap 2
Sla de lamsboutplakjes tussen twee velletjes plastic folie plat of vraag de slager dit voor u te doen. Verhit de boter in een grote koekenpan tot zeer heet en bak de lamsboutplakjes op hoog vuur circa 2 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin zijn. Bestrooi ze met wat zout en peper. Dit bakken moet waarschijnlijk in twee porties gebeuren; houd de eerste portie dan afgedekt warm of zet ze in een oven die is voorverwarmd op 100ºC. Leg de lamsboutplakjes op de voorverwarmde borden of op een warme schaal en geef de koude kruidensaus er apart bij. Lekker met frieten of gebakken krieltjes en een gemengde voorjaarssalade met hardgekookt ei.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!