Lamsbraadstuk van de barbecue met muntsaus
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 lamsbout, ongeveer 1,5 kg (zonder been)
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 16 verse muntblaadjes, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 g pastinaak
  • 150 ml melk
  • 1 winterpeen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Boter
  • – Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue op 175-190 graden. Meng 50 gram boter, 3 teentjes knoflook, de 16 fijngesneden muntblaadjes, koriander, peper, zout en paprikapoeder in een keukenmachine tot een glad geheel. Smeer ongeveer een derde van de boter over de binnenkant van de lamsbout en knoop deze dicht met bindtouw.
  2. Richt de barbecue in voor indirecte garing en zorg dat de temperatuur 160 graden is. Bak de lamsbout 1,5 tot 2 uur rustig tot de kern 62 graden is. Laat het vlees daarna ongeveer 10 minuten rusten en snijd het vervolgens in plakken.
  3. Schil ondertussen de pastinaak en snijd die in gelijkmatige, niet te dikke stukken. Kook ze gaar en stamp ze met de melk en 50 gram boter tot een niet te dikke puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  4. Schil de winterpeen en schaaf de wortel in lange linten. Kook de linten in 6 minuten beetgaar in het sinaasappelsap.
  5. Meng de yoghurt, 1 teentje knoflook en de gehakte munt goed door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem een uurtje in de koelkast staan.
  6. Serveer het vlees met de saus en de puree en opgerolde linten wortel.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1060 KCAL (4450 KJ). EIWIT: 75 G.
VET: 73 G (WAARVAN 38 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!