Lamsduo met glühweinjus
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 2 lamsrack
– 2 lamsfilets
– 4 takjes rozemarijn, grof gehakt
– 4 takjes tijm, grof gehakt
– 8 teentjes knoflook, 4 fijngehakt en 4 ongepeld
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel mosterd
– 200 g verschillend gekleurde wortels
– 1 sinaasappel
– Peper en zeezout

Voor de glühweinjus:
– 1 sinaasappel
– ½ citroen
– ½ fles rode wijn
– 100 ml water
– 2 kruidnagels
– 1 kaneelstokje
– 2 steranijs
– 100 g suiker

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue tot 150 graden (directe garing).
  2. Snijd de sinaasappel en citroen in partjes voor de glühweinjus. Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm tot het bijna kookt (niet laten koken). Laat de jus vervolgens tien minuten trekken. Zeef de glühwein en laat deze voor de helft inkoken.
  3. Meng de knoflook met de olijfolie en mosterd en smeer de lamsracks en lamsfilets daarmee in. Kruid het vlees daarna met peper en zout en de grof gehakte kruiden en leg deze op de barbecue. Gaar beide vervolgens tot een kerntemperatuur van 53 graden.
  4. Maak de worteltjes schoon en leg ze in een bakblik, doe de ongepelde tenen knoflook erbij met het sap van de sinaasappel en leg ze op de barbecue gedurende 20 tot 25 minuten.
  5. Neem het vlees van de barbecue en laat het onder aluminiumfolie rusten.
  6. Rasp over de wortels wat sinaasappelschil en wat tijmblaadjes. Serveer het vlees met de wortels en glühweinjus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 800 KCAL (3360 KJ). EIWIT: 51 G. VET: 47 G (WAARVAN 37 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 37 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!