Lamsfilet met asperges en olijven
20-40 minuten
Oven
4 personen
Tussengerecht
Lam
Overig
Pasen

Ingrediënten

300 g lams(rug)filet
25 g roomboter
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
24 groene asperges, ongeschild en 5 cm van de onderkant gesneden
4 eetlepels balsamicoazijn
10 eetlepels olijfolie
20 Kalamata olijven, gehalveerd
Zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Wrijf het lamsvlees in met de rozemarijn en laat dit
een half uur rusten. Bestrooi met wat grof zeezout en
peper en bak het vlees in de roomboter rondom bruin.
Plaats het vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven
of zo lang tot een kerntemperatuur van 45-47 graden is
bereikt. Laat het vlees vervolgens rusten. Snijd het voor
het opdienen in plakken van 1,5 cm.
Blancheer de asperges 2 à 3 minuten. Meng twee
eetlepels
olijfolie met grof zeezout en peper en verwarm
dit. Laat de asperges hierin zachtjes verder garen.

Meng de balsamicoazijn met acht eetlepels olijfolie en
de olijven. Breng op smaak met versgemalen peper.
5. Leg per bord drie asperges naast elkaar, daar haaks
bovenop nog eens drie stukken. Een medaillon van
lamsfilet komt daarbovenop en bestrooi deze met grof
zeezout. Garneren
met de olijven en de dressing.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!