Ingrediënten
500 g lamsfilet
100 g broodkruim
50 g boter
5 takjes peterselie
10 sprieten bieslook
4 takjes koriander
2 kleine sjalotten
2 teentjes knoflook
1 dl groentebouillon
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250º C. Bestrooi de lamsfilets met peper en zout. Laat de boter warm worden in de pan tot deze uitgebruist is. Braad de lamsfilets kort aan beide kanten aan en haal ze uit de pan. Was en pluk de kruiden en snijd ze zeer fijn. Snipper de sjalotten en de knoflook. Meng het broodkruim met de kruiden, sjalot en knoflook. Breng dit goed op smaak met peper en zout. Voeg wat bouillon toe om het mengsel plakkerig te maken (zodat het hecht aan de filets). Doe het mengsel, dat croustillade heet, aan één kant op de filets. Gratineer de filets 3 tot 5 minuten in de oven totdat de korst mooi krokant is. Laat de filets daarna 3 minuten verder garen op 180º C. Laat de filets nu nog 5 minuten rusten en snijd ze dan in plakken. Lekker met voorjaarsgroenten en een gebakken aardappeltje.