Lamsfilet met geroosterde aubergine en granaatappelpitten
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Tussengerecht
Lam
Marokkaans

Ingrediënten

  • 300 g lamsfilet
  • 2 aubergines
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels dukkah
  • Sap van een (halve) citroen
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 4 eetlepels granaatappelpitten
  • Half bosje munt, de blaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees.
  2. Leg de auberginehelften op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie. Bestrooi de auberginehelften met peper en zout en rooster ze 40 minuten zodat het vruchtvlees zacht is.
  3. Meng de dukkah met 3 eetlepels olijfolie en het citroensap en verkruimel de feta.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsfilet 2 minuten per kant.
  5. Leg op ieder bord een halve aubergine besprenkel deze royaal met de dukkah-olie. Strooi er de verkruimelde feta en granaatappelpitten overheen en garneer met de blaadjes munt.
  6. Trancheer de lamsfilet en leg de tranches bij de aubergine.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 545 KCAL (2290 KJ). EIWIT: 22 G. VET: 46 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!