Ingrediënten
2 porties lamsfilet van circa 150 g per stuk
25 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de kruidenroomsaus:
2 eetl. crème fraîche
2 eetl. verse roomkaas met knoflook
en kruiden (bijv. Boursin)
2 eetl. gemengde groene kruiden
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in de koekenpan en braad de lamsfilet op hoog vuur rondom aan. Bestrooi met wat zout en peper, draai het vuur laag en laat het vlees in 3-4 minuten per kant de gewenste graad van gaarheid krijgen (de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees). Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt een paar minuten rusten voor het wordt aangesneden.
Stap 2
Doe de crème fraîche en de roomkaas in een glazen schaaltje en zet 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Roer op de helft van de tijd goed door. Roer de kruiden door de saus en breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Snijd de lamsfilets schuin in dikke plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelkroketjes of andere gefrituurde aardappelen en groenten naar keuze.