Ingrediënten
2 lamsfilets
1/2 aubergine, in blokjes gesneden
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 groene courgette, in blokjes gesneden
1/2 rode ui, in blokjes gesneden
1/2 bosje tijm, deels fijngesneden
8 cherrytomaatjes
1 knoflookteen, geperst
2 bollen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
olijfolie
zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de teentjes knoflook uit de bollen, doe ze in een ovenschaal, giet er olijfolie over en bestrooi met wat zeezout. Pof de knoflook in ongeveer 10 minuten in de oven.
Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en laat vijf minuten poffen in de oven.
Bak voor de ratatouille de gesneden groenten in olijfolie stevig aan.
Voeg de tomatenpuree en de geperste knoflook toe, onder voortdurend roeren. Voeg als laatste ook de fijngesneden tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Bak de lamsfilet om en om aan totdat deze mooi rose is. Laat rusten in aluminiumfolie.
Maak een verwarmd bord op met de ratatouille, de gepofte knoflook en tomaatjes. Snijd de lamsfilet in plakjes en leg ze op de ratatouille. Garneer met een takje tijm.