Ingrediënten
4 porties lamsfilet van ca. 150 g per stuk
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
Voor de saus:
2 stevige appels met rode schil
2 el. citoensap
25 g boter
2 tl. verse tijmblaadjes of 1 tl. gedroogde tijm
1 groot glas witte wijn
2 dl lamsfond of kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
1 el. honing
2 tl. aardappelmeel
Bereidingswijze
Was de appels voor de saus en snijd ze met de schil en zonder klokhuizen in blokjes. Bedruppel ze met het citroensap. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, bestrooi met wat zout en peper en bak de lamsfiletjes als biefstukken in de hete braadboter ca. 3 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Neem ze uit de pan en houd ze losjes afgedekt warm.
Verhit de boter voor de saus in de pan waarin het vlees is gebakken. Bak de appelblokjes met de tijm omscheppend op hoog vuur een paar minuten in de hete boter tot ze beginnen te kleuren en schep ze uit de pan. Blus af met de wijn, roer goed en laat kort inkoken. Voeg de bouillon of de fond toe en roer de honing door de saus. Bind de saus met het aangeroerd aardappelmeel en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de appelblokjes door de saus en laat kort doorwarmen.
Serveer het vlees met de saus. Lekker met aardappelpuree en doperwtjes of broccoli.