Ingrediënten
4 lamsfiletjes
1 venkelknol (in gelijke grove stukken gesneden)
12 cherrytomaatjes (gehalveerd)
½ bosje dragon
1 glaasje Pernod
2 eetlepels olijfolie
4 blaadjes basilicum
1 dl lamsfond
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook (geperst)
Bereidingswijze
Stap 1.
Laat de lamsfond inkoken met de kruiden en knoflook tot een ½ dl jus Provençaal.
Stap 2.
Bak de lamsfiletjes om en om rood aan en rol ze in aluminiumfolie om ze te laten rusten.
Stap 3.
Doe olijfolie in de pan en bak daar de venkel in tot deze licht kleurt. Voeg de tomaatjes en dragon toe en bak deze mee. Blus af met de Pernod en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4.
Leg op voorverwarmde borden de venkel en tomaatjes speels neer.
Stap 5.
Snijd de nog warme en nu rosé geworden lamsfiletjes in mooie gelijke plakjes, strooi hier wat zeezout op en leg deze om de venkel heen. Druppel er de jus Provençaal omheen en garneer met blaadjes basilicum.