Lamshaas met muntolie en regenboogtomaatjes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Tussengerecht
Lam
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g lamshaas
  • 1 bos munt
  • 200 g regenboogtomaatjes, gehalveerd
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels balsamicosiroop
  • 45 g pecorino, geschaafd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 50 graden. Besmeer de lamshaasjes met ca. 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en leg ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pluk de blaadjes munt, breng water aan de kook en blancheer de blaadjes hierin ca. 10 tellen. Giet af en spoel direct na met koud water. Knijp de blaadjes goed uit, doe ze samen met twee deciliter olijfolie in een mengbeker en mix er met de staafmixer een groene emulsie van.
  3. Haal de lamshaas uit de oven en zet de temperatuur op 120 graden. Doe de gehalveerde tomaatjes in een ovenbestendig schaaltje en bestrooi ze met poedersuiker, peper en zout. Zet het schaaltje een aantal minuten in de oven.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamshaasjes rondom bruin. Garneer de tomaatjes met de balsamicosiroop. Serveer het vlees met de muntolie, tomaatjes en pecorino.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 775 KCAL (3255 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 73 G (WAARVAN 60 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!