Ingrediënten
4 lamshaasjes
2 teentjes knoflook
mespunt korianderpoeder
mespunt komijnpoeder
mespunt kaneel
2 el. olijfolie
500 vers gedopte tuinbonen of uit de diepvries
zout en peper
2 el. vloeibare boter of roomboter
2 takken verse munt, fijngehakt
Bereidingswijze
Marineer het vlees in een kruidenmelange, pers de knoflook en vermeng deze met de specerijen en de olijfolie. Wrijf het vlees hiermee in en laat een uurtje staan.
Blancheer ondertussen de tuinbonen in kokend water met zout en spoel ze koud af. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Bestrooi het vlees nu rondom met zout en peper. Verwarm een koekenpan en bak de filets rondom bruin, aan elke kant ca. 1,5 minuut. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Doe de boter in de pan en de uitgelekte tuinbonen, de munt, zout en peper naar smaak en warm nog even twee minuten door. Leg het vlees er even bij en warm nog een minuut door. Lekker met couscous met een klontje boter.