Ingrediënten
4-6 lamshaasjes
60 g boter
zout en versgemalen peper
2 tl. rozemarijn
2 glazen rode wijn
2 dl lamsfond of gevogeltefond (uit een pot)
2 eetl. honing
1 eetl. balsamicoazijn
75 g koude boter, in blokjes
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een pan en bak de lamshaasjes op hoog vuur aan beide kanten bruin. Temper het vuur en laat de lamshaasjes nog circa 3 minuten per kant bakken tot ze rosé zijn. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste graad van gaarheid. Bestrooi met wat zout en peper en houd ze afgedekt met aluminiumfolie op een voorverwarmde schaal warm.
Stap 2
Roer de rozemarijn door het braadvet, blus af met de wijn, roer goed en laat de wijn tot minder dan de helft inkoken. Voeg de fond toe, laat een paar minuten inkoken en roer de honing en de azijn door de saus. Breng op smaak met wat zout en peper. Klop van het vuur af de koude boter door de saus. Snijd de lamshaas in plakken en schep er de saus over. Lekker met aardappelrösti en rodekool.