Lamskoteletjes met yoghurt muntsaus
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Turks
Barbecue

Ingrediënten

1 kg lamskoteletjes
Zout en versgemalen peper
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 el citroensap

Voor de saus
250 g Griekse yoghurt
Mespunt chilipepervlokken
zout en versgemalen peper
1 handje verse muntblaadjes, gehakt

Bereidingswijze

Stamp in een vijzel de zout en peper, specerijen, knoflook, olie en citroensap tot een pasta en wrijf hier de koteletjes mee in. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje intrekken. Rooster de koteletjes op de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en knapperig.

Voor de saus; meng alle ingrediënten door elkaar en zet tot serveren koud weg.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!