Lamskoteletjes met zwarte olijven tapenade
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Spaans

Ingrediënten

12 koteletjes van lamsrack
zout en peper

Voor de tapenade:
200 g zwarte gemarineerde olijven, zonder pit
2 teentjes knoflook
1 el kappertjes
1 tl fijngehakte rozemarijn, vers of droog
1 el fijngehakte peterselie
2 el extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1
Wrijf de koteletten in met zout en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Maak de tapenade door alle ingrediënten in de keukenmachine tot een grove puree te draaien. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Stap 2
Verwarm de grillpan en bestrijk hem met olie. Grill de koteletten op hoog vuur eerst even op het vetrandje aan en dan per kant in circa 2 minuten medium gaar. Serveer de koteletten met de tapenade, warm stokbrood en bijvoorbeeld gebakken paprika's.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!