Ingrediënten
12 lamskoteletten van een lamsrack
2 teentjes knoflook, geperst
zout en peper
4 el olijfolie
1/2 citroen uitgeperst
4 puntpaprika's (romano) rood of geel
olie en kwast
100 g feta
10 calamata olijven zonder pit
1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
Leg de koteletten in een schaal, bestrooi ze met de knoflook, zout en peper, olijfolie en citroensap. Wrijf met de handen het vlees goed in zodat de smaken overal goed kunnen intrekken. Laat staan tot verder gebruik.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en haal de zaadlijst eruit maar laat de steel zitten. Bestrijk ze van binnen en van buiten met wat olie en leg ze met de bolle kant naar beneden op een rooster, verkruimel de feta erover. Snijd de olijven klein en verdeel ze over de feta en bestrooi het geheel met oregano.
Rooster als het kan de paprika's gelijk met het vlees. Rooster anders de paprika's eerst tot de kaas een beetje gesmolten is en houd ze warm onder een deksel zolang het vlees nog ligt te bakken. Het vlees wordt in circa 3 minuten per kant knapperig en rosé gebakken.