Ingrediënten
8 à 12 Provencaals gemarineerde lamskoteletten
450 g minikrieltjes
1/2 bosui, in ringen
3 teentjes knoflook, gehakt
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
50 g zwarte olijven, gehalveerd
1/2 bos basilicum
Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1.
U kunt kant-en-klaar gemarineerd vlees kopen, maar u kunt het ook zelf doen: leg het vlees in een schaal met wat gehakte knoflook en wat vers gehakte kruiden als rozemarijn, tijm, oregano. Bestrooi het met grof zeezout en versgemalen peper en giet er een paar eetlepels olijfolie over. Laat een uurtje staan.
Stap 2.
Verwarm vier eetlepels olie in de pan en bak de krieltjes goudbruin op middelhoog vuur. Bak de lamskoteletten aan beide kanten in circa 3 minuten per kant op middelhoog vuur bruin. Voeg de bosui, knoflook en cherrytomaatjes toe aan de krieltjes. Schep al laatste de zwarte olijven en basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden en leg de koteletten erbij.