Ingrediënten
4 lamsnootjes (lamsfilets)
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte bieslook
Halve eetlepel gehakte dragon
2 eetlepels fijne mosterd
1 dl lamsjus
Margarine
2 pomodoritomaten,ontveld en in blokjes gesneden
Enkele takjes rozemarijn
Voor de ratatouille:
Halve courgette, in blokjes gesneden
Halve aubergine, in blokjes gesneden
Halve rode paprika, in blokjes gesneden
1 rode ui, in blokjes gesneden
Half bosje tijm
Teentje knoflook, geperst
2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
Stap 1.
Fruit de knoflook, courgette, aubergine, paprika en rode ui in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen op laag vuur. breng op smaak met tijm, zout en peper.
Stap 2.
Besmeer de lamsnootjes met mosterd en paneer ze met de gehakte groene kruiden.
Stap 3.
Bak de lamsnootjes in margarine, 2 minuutjes aan beide kanten. laat ze ingepakt in aluminiumfolie enkele minuten rusten. verwarm ondertussen de lamsjus en voeg de tomatenblokjes toe.
Stap 4.
Snijd de lamsnootjes in plakjes en leg ze op verwarmde borden, met de ratatouille. Garneer met de jus en rozemarijn.